Conducerea CTU Herța își coagulează structura

Vineri, 11 decembrie, a avut loc prima sesiune a Consiliului orășenesc Herța de legislatura a VIII-a. În pofida  faptului că această comunitate  a fost înființată în anul 2018, conform planului final al reformei teritorial-administrative, anul acesta ei i-au fost alipite cinci foste primării reprezentanții cărora, în mod firesc,  pentru prima oară au fost incluși în componența consiliului nou-ales.

După intonarea imnului de stat cuvântul i-a fost acordat dl. Petro Zadvirnâi, vicepreședinte al Comisiei electorale teritoriale, care a anunțat rezultatele oficiale a scrutinului din 25 octombrie, după care a urmat depunerea jurământului de către consilieri și înmânarea  legitimațiilor. De asemenea au fost anunțate și rezultatele alegerilor pentru funcția de primar, în care învingător a ieșit dl. Vasile Scripcaru. În discursul său președintele CTU Herța a declarat că toate deciziile importante vor fi luate numai după consultări cu membrii consiliului, deorece activitatea în echipă este unul din principalii factori pentru dezvoltarea și prosperitatea comunității noastre.

După finalizarea părții oficiale a ședinței ș-a trecut la chestiunile incluse în ordinea de zi, prima din ele fiind alegerea secretarului consiliului orășenesc Herța. Candidatura înaintată de către primar a fost Nona Bodaicu, o persoană cu o experiență colosală în acest domeniu. În urma votului secret toți membrii consiliului în unanimitate au susținut această candidatură. În continuarea a mai fost aprobat  regulamentul consiliului, componența și președinții comisiilor de bază, planul de reorganizare a consiliilor sătești Târnauca, Culiceni, Mihoreni, Bairachi și Hreațca prin alipirea acestora către consiliul orășenesc și alte chestiuni importante.

În cele din urmă s-a adoptat decizia să fie luată o pauză de câteva zile în lucrările primei sesiuni.

Alexandru PLATONOV

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s