Închinare la Luceafăr…

De-a lungul timpului literatura noastră a avut parte de poeți adevărați și deosebit de talentați,  care ne-au lăsat o operă minunată. Însă, deasupra tuturor, mereu a strălucit o stea, „Luceafărul” poeziei românești, o stea ce nu se va stinge niciodată și, poate, niciodată nu va răsări alta mai strălucitoare decât ea. Această stea, a neamului nostru și nu numai, este Mihai Eminescu, care prin poemele cunoscute, de fiecare dată ajunge la inimile celor care îl omagiază.

În fiecare an, ziua de 15 ianuarie o dedicăm Poetului Național. Fiindcă anul acesta suntem în perioada de carantină, n-am avut posibilitatea să organizăm tradiționalele omagieri, însă aceasta nu ne-a încurcat și împreună cu cititorii Bibliotecii publice din satul Culiceni, am desfășurat o „Închinare la Luceafăr”. Totul a decurs în mod online și participanții la activitate l-au omagiat pe Eminescu din casele lor. Evenimentul a reprezentat un flash-mob, unde toți ne-am unit „într-o inimă”,  recitând versuri dedicate Marelui Poet, la fel a fost prezentată o expoziție virtuală de cărți, scrise de Mihai Eminescu, diverse lucrări și aforisme despre viața și activitatea poetului, o oră de audiere a romanțelor pe versurile lui Mihai Eminescu.                            

Această perioadă de carantină ne demonstrează faptul că,  oriunde nu ne-am afla, chiar dacă suntem la distanță, totuși, trebuie să facem tot posibilul pentru a păstra în sufletele noastre cea mai de preț comoară pe care ne-a dat-o literatura română – Mihai Eminescu.

Tatiana GHEORGHIU,

șefa Bibliotecii din Culiceni

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s