Creștinii ortodocși din Satul-Nou vor avea o nouă biserică

Pe data de 2 aprilie, din mila și cu ajutorul lui Dumnezeu, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Mitropolit Meletie, prin prezența Preasfințitului Episcop de Herța, Siluan, protoiereului mitrofor Pavel Dumitru, blagocinul raionului He­rța, și a unui sobor de preoți a fost sfințită piatra de temelie a Bisericii în cinstea Sf. Dumnezeieștilor Părinți Ioachim și Ana din Satul-Nou (Horbova).


Oaspeții mult așteptați au fost întâmpinați cu pâine și sare de către enoriaşii satului în frunte cu părintele paroh, Serghei Stașco, rep­rezentanți ai autorităților locale în persoana dlui Vasile Țurcan, primarul comunei Ostrița, Dan Crâșmaru, starostele localității Hor­bova.

E o lucrare deosebită ce va intra în istoria întregului Ținut Herța. Ea ne vorbește despre unirea în cuget și simțiri creștinești a enoriașilor, care, deși nu sunt mulți la număr, dar au manifestat întotdeauna exemplu de realizări frumoase pentru binele tuturor.


Sperăm că se vor găsi și în alte locuri mulți doritori ca să ofere o mână de ajutor. Și prin aceste modeste rânduri apelăm la cei dornici să-și aducă contribuția la edificarea unui nou lăcaș de închinare Bunului Dumnezeu.
Să fie într-un ceas bun! Doamne, ajută!

Vasile BÂCU

În imagini: secvențe de la slujba de sfințire a pietrei de temelie a noului sfânt lăcaș.

Fotografii de Lilia Dumitraș

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s