Ocrotind pădurile, ne ocrotim propria viață

În prima jumătate a lunii aprilie, pe teritoriul comunelor Herța, Ostrița, Tereblecea ale raionului Cernăuți, lucrătorii ÎS „Ocolul silvic de stat specializat al complexului agroindustrial”, împreună cu activiștii obștești au organizat curățirea de gunoaie menajere, aruncate la voia întâmplării în pădure, fâșiile de protecție, la marginea drumului de către persoane iresponsabile care nu vor să înțeleagă că ecologia este baza unei vieți sănătoase.


În urma acestor acțiuni au fost evacuate zeci de tone de gunoaie aruncate nesancționat, în pofida numeroaselor anunțuri și pancarde afișate la locuri vizibile. Numai așa, prin fapte concrete, pot fi salvate de poluare locurile de recreație ce reprezintă adevărate perle ale sistemului nostru ecologic, pot fi oprite gunoiștile nesancționate, care distrug natura, otrăvesc izvoarele și ne pun în pericol viața și sănătatea noastră.


Nenumăratele adresări ale silvicultorilor cu rugămintea către turiști să lase curate locurile de odihnă în sânul naturii, din păcate, nu dau rezultatele dorite. De aceea, pe lângă munca lor de zi cu zi, sunt nevoiți să curețe pădurile de gunoaie menajere și diverse deșeuri. Suprafața mare și răzleață a pădurilor aflate în comunele menționate face imposibilă curățirea și lichidarea gunoiștilor nesancționate. De aceea, ne adresăm către toți oamenii de bună credință, deputați şi consilii locale cu rugămintea ca până la 5 iunie, când vom marca Ziua mondială de protecție a mediului înconjurător, să facem ordine în sânul naturii. Și nu numai în locurile de odihnă, ci și în cele mai îndepărtate locuri, ferite de ochii lumii, unde deseori apar depozite uriașe de gunoaie: menajere, industriale, de la construcții.

Silvicultorii fac tot ce le stă în puteri pentru a îmbunătăți condițiile de recreație în sânul naturii. Se amenajează locuri speciale, cu măsuțe, bănci, locuri pentru vatră, containere speciale pentru depozitarea deșeurilor, unde fiecare vizitator se poate odihni în voie, respectând reguli elementare de comportare și omenie. Spre aceasta este orientată activitatea noastră.

Serviciul de presă al ÎS „Ocolul silvic de stat specializat al complexului agroindustrial”

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s