Construcția Punctului vamal din Probotești, la frontiera ucraineano-română, va fi finalizată până la 24 august

Construcția Punc­tu­lui de control „Dia­­kivți” din satul Probotești va fi finalizată până la 24 august. Obiectul a fost transferat în subordinea Serviciului Vamal de Stat din Ucraina, care se va ocupa de acest proiect, notează Agenția de știri BucPress din Cer­năuți.


Serhii Osaciuk, șeful Administrației Regionale de Stat Cernăuți, a vorbit despre acest proiect în timpul unui briefing: „Abordarea echipei noastre de management este de a finaliza toate construcțiile pe termen lung. Ne-am propus de a le finaliza și de a le pune la dispoziția comunității. Prin urmare, anul acesta prioritățile programului Președintelui Ucrainei „Construcția mare” nu prevăd doar construcția școlilor, drumurilor, grădinițelor, obiectivelor sportive, ci și deschiderea Punctului vamal „Diakivți”.


Potrivit șefului Administrației Regionale de Stat, con­strucția a fost înghețată mult timp, iar antreprenorul nu a fost plătit pentru lucrările efectuate. Cu toate acestea, cu sprijinul guvernului și al biroului Președintelui, obstacolele au fost deja eliminate.


„Avem aproape 300 kilometri de frontieră de stat comună a Ucrainei și României în regiunea Cernăuți, dar astăzi există un singur punct de trecere a frontierei internaționale. Această situație este inacceptabilă”, a spus Serhii Osaciuk.


Dacă Punctul de control din Probotești urmează să fie finalizat până în 2021, alte puncte de control vor fi construite în următorii doi ani, a asigurat șeful Administrației Regionale de Stat.

Podul din localitatea Marșinți
va fi unit printr-un drum modern
cu Vama „Diakivți”

„Avem planuri ambițioase de a conecta Punctul de control „Diakivți” cu podul din satul Marșinți pentru a oferi o abordare cuprinzătoare implementării acestui proiect”, a spus Serhii Osaciuk în fața jurnaliștilor.


Potrivit șefului Serviciului Rutier din regiunea Cernăuți, Igor Gakh, proiectul va costa aproape 78 milioane de grivne. Acești bani vor fi folosiți pentru înlocuirea trotuarului, formarea zidurilor de sprijin și așezarea drenajului necesar, instalarea indicatoarelor rutiere, gardurilor de barieră și aplicarea marcajelor moderne. Este vorba de conectarea orașului Herța cu Vama „Probotești-Racovăț”.


„Un astfel de drum va servi cel puțin 10 ani fără cea mai mică reparație”, a asigurat Igor Gakh.
Licitația a avut loc deja, a fost stabilit câștigătorul licitației, cu care va fi semnat un contract săptămâna aceasta. Reparațiile sunt planificate să fie finalizate până la Ziua Independenței Ucrainei – 24 august.


În plus, vor fi reparate 5 kilometri de drum din pietriș de la podul din Marșinți până la Herța. Există, de asemenea, planuri de asfaltare a acestei porțiuni de drum. Până în prezent, a fost identificată o organizație care va dezvolta un proiect pentru realizarea lucrărilor.


Reamintim că au trecut 11 ani de când trecerile vamale „Diakivţi-Racovăţ” şi „Krasnoilsk-Vicovul de Sus” stau închise. Acordul de finanțare pentru implementarea proiectului de cooperare transfrontalieră „Amenajarea punctelor de control rutier internațional „Krasnoilsk”, „Diakivți” a fost semnat în decembrie 2013 cu un buget total de 3,5 milioane de euro.


În 2017, Uniunea Europeană a refuzat să continue finanțarea proiectului din cauza utilizării necorespunzătoare a fondurilor, a depășirii costurilor și a lipsei unui raport din partea Ucrainei.

Agenția BucPress – http://www.bucpress.eu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s