O nouă Troiță sfințită la Țureni

A devenit o tradiție ca faptele bune să fie consfințite la o mare sărbătoare. Așa a fost la Țureni, marți, 04 mai, a doua zi după Sfintele Paști, când creștinii locali au decis să încununeze ridicarea unei troițe la răscruce de drumuri, pe locul unde s-a aflat altă cruce de lemn, măcinată de pietrele timpului.


Inițiativa a aparținut dlui Mihail Cioropita, viceprimar al comunei Ostrița, care, ajutat de un grup de consăteni, a hotărât să renoveze acest loc sfânt.


Serviciul divin a fost oficiat de un sobor de preoți invitați de părintele paroh Victor Cuțac, în frunte cu ÎPS Meletie, Mitropolitul Cer­năuților și al Bucovinei, care i-a felicitat pe cei pre­zenți cu ocazie luminatei sărbători a Învierii Domnului, mulțumindu-le celor care au ostenit la realizarea acestui frumos proiect.


La ceremonie au participat și reprezentanții puterii locale în persoana dlor Vasile Țurcan, primarul comunei Ostrița și Denis Melnic, staroste de Țureni.


Într-adevăr, omul sfin­țește locul, lucru demonstrat încă o dată de creștinii ortodocși din Țureni, coor­donați de consăteanul și liderul local, Mihai Cioropita. Domnul să le răsplătească munca și cheltuiala!

Vasile BÂCU

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s