Destin luminat de steaua cântecului

E ca şi cum ar coborî cu magi în straie de îngeri, cu lumina lină a zorilor în ochii abia mijiți, dar mai mult rătăciți într-o lume de dor. Și totuși, de ce e atât de durut acest cântec pe nume Folclor. Domnul Dumitru Lucaci din satul Nesvoia s-a născut într-o familie cu mulți copii. Părinții Ion și Serafima, oameni de la  țară, au dorit ca fiul Dumitru să obțină studii (de fapt, al șaselea copil din familie). De mic copil a îndrăgit muzica, îi plăcea muzica populară, simfonică. După absolvirea a opt clase la școala din sat își continuă studiile la ȘM

. Dragostea de folclor, de muzică îl duce la Cernăuți, la Şcoala de muzică. După absolvire își continuă studiile la Conservatorul din Chișinău (Republica Moldova). La Chișinău a studiat mai multe instrumente muzicale, a fost cel mai bun student la Conservator. A cântat la trompetă în orchestra Conservatorului. După absolvire e angajat în Orchestra Simfonică de Stat a Moldovei. 

În cadrul orchestrei a participat la zeci de turnee, festivaluri de talie republicană și internațională. A cutreierat cu orchestra zeci de țări ale lumii. În prezent locuiește  cu familia la Chișinău. În fiecare an sosește la Nesvoia, satul de baștină, unde e așteptat cu drag de frați, surori, rude, prieteni și colegi. Să-i dorim muzicantului Dumitru Lucaci noi succese pe tărâmul profesional.

Vladimir DAMIAN, 

Viorel GHIBA 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s