Autori de carteși publiciști din regiunea Cernăuți, la Salonul de Carte „Alma Mater Librorum”

În perioada 25-26 noiembrie a.c., în Sala de Lectură „Mihail Iordache” din corpul A al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, s-a desfășurat cea de-a VII-ea ediție a Salonului Internațional de Carte „Alma Mater Librorum”.

Evenimentul a fost organizat cu ocazia Zilei Bucovinei, sărbătorită pe 28 noiembrie, de către Biblioteca Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, în parteneriat cu Centrul de Reușită Universitară și Alianța Franceză din Suceava.

La ediția din acest an au participat 20 de edituri, case editoriale și librării din Republica Moldova, Ucraina, Franța, Statele Unite ale Americii și România, care au fost prezente în format fizic sau online.

Activitatea culturală a fost moderată de Prof. univ. dr. DHC Sanda-Maria Ardeleanu, director al Bibliotecii Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Au fost prezentate 30 de lansări și prezentări de carte și reviste, conferințe, numeroase întâlniri cu autori și editori, cu personalități ale culturii românești și străine, cu tineri creatori de literatură. În cadrul evenimentului, s-au acordat 12 diplome speciale și peste 50 de diplome de participare.

Ca în fiecare an, Salonul Internațional de Carte „Alma Mater Librorum” s-a bucurat de invitați de onoare, care la cea de-a șaptea ediție a fost Editura „Cartier” din Chișinău.

Printre participanții la eveniment s-au mai numărat și câțiva autori de carte și publiciști români din regiunea Cernăuți, însoțiți de președintele Societății Bibliotecarilor Bucovineni din Cernăuți, dl. Vladimir Acatrini.

La eveniment au mai participat: Tatiana Tutunaru Bârzu, profesoară de limba și literatura română de la Școala medie din Probotești, Ţinutul Herța, Rodica Zegrea, bibliotecară la Biblioteca din Prisăcăreni, Hliboca, acad. Alexandrina Cernov, directorul Editurii „Alexandru cel Bun” din Cernăuți, și Vitalie Zâgrea, jurnalist, președintele Ligii Tineretului Român „Junimea”.

De asemenea, în cadrul salonului de carte au fost expuse câteva titluri de carte editate de Maria Toacă, jurnalistă și publicistă din Cernăuți, Dragoș Olaru, arhivist și istoric bucovinean, Sergiu Barbuța, jurnalist, președintele Societății Culturale „Valea Prutului”, părintele Vasile Molodianov din Târnauca și Zinaida Smochină-Rotaru, poetă și scriitoare din Costiceni.

Invitații din regiunea Cernăuți au prezentat aparițiile editoriale din perioada 2019-2021.

Sergiu BARBUŢA,

președintele Societății Culturale
„Valea Prutului”

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s