La mulți ani, frați români de pretutindeni!

Acest mesaj răsună în aceste zile peste tot și e prilejuit zilei de 1  Decembrie – deosebită pentru noi toți, deoarece fiecare vedem în ea un prilej personal de bucurie. Românii din regiunea Cernăuți au avut ocazia să marcheze această dată la 28 noiembrie, pe teritoriul Muzeului de arhitectură populară, invitați de echipa Consulatului General al României la Cernăuți.

Doamna Consul General Irina Loredana Stănculescu și colegii dumneaei au făcut tot posibilul ca sărbătoarea să rămână în amintirea participanților. Și au reușit. Partea oficială cu mesaje din partea Statului Român aduse de doamna Irina Loredana Stănculescu și a conducerii regiunii Cernăuți în persoana dlui Serghei Osaciuk, șeful Administrației Regionale de Stat, concertul de gală ce a demonstrat încă o dată talentele noastre și, bineînțeles, masa câmpenească cu bucate tradiționale românești.

A fost o zi de adevărată sărbătoare, plină de bucurie în privirile și sufletele celor prezenți, ea ne-a unit pe toți în sentimentul de iubire față de limba maternă, tradițiile și obiceiurile strămoșești și de conștientizare că suntem fii și fiice ale Neamului Românesc.

Vasile BÂCU

În imagini: Doamna Consul General Irina Loredana Stănculescu și Guvernatorul regiunii Cernăuți, Serghei Osaciuk; Corul „Dragoș Vodă” al Societății „Mihai Eminescu”; echipa de artiști amatori ai Casei de Cultură Horbova; dl Adrian Medvedi de la Herța, alături de soția Oxana și un grup de prieteni și-a sărbătorit și jubileul – 40 de ani. Felicitările noastre!

Fotografii de
Nicolae HAUCĂ

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s