Sfântul Nicolaea poposit la Movila…

Al cincilea an consecutiv, în satul Movila, ziua de 6 decembrie este o zi cu multe bucurii. Astfel că și anul acesta parohul Bisericii Adormirea Maicii Domnului din satul Movila, preotul Igor Andronachi, a săvârșit slujba Acatistului Sfântului Nicolae și Sfânta Liturghie. La slujbă au fost prezenți toți copiii de la școala din sat împreună cu învățătorii lor. După ce a săvârșit Sfânta Liturghie prilejuită pomenirii Sfântului Ierarh Nicolae, a împărțit cadouri tuturor copiilor prezenți la slujbă.

Apoi a pornit prin sat ca să împartă cele 15 daruri pregătite pentru persoanele de vârstă înaintată din sat, actul caritabil având denumirea  „Să fim mai buni, mai darnici, mai milostivi”.

Acțiunea a fost organizată datorită unei familii care se află peste hotare în Italia şi care, având exemplul Sfântului Nicolae de a fi milostiv, la fel a avut bucuria de face acest act de milostenie de dragul omeniei și al compasiunii față de oamenii în vârstă.

Aflându-ne în această perioadă grea a pandemiei, a lipsei banilor, a greutăților iernii, totuși mai sunt persoane care se bucură că încă mai este posibil de a face binele. Bunătatea care se reflectă din om este venită de la Dumnezeu. Întotdeauna vorbim că trebuie să fim milostivi, să facem fapte bune, să nu-i ocolim pe cei ce ne cer ajutorul, dar de multe ori se primește că noi mult vorbim, dar puțin facem. Însă, vedem că mai există oameni care nu numai că vorbesc, ci și îndeplinesc ceea ce spun.  Pentru că totul este posibil cu Dumnezeu. Important este să nu uităm de suflet, chiar dacă este mult mai greu decât pare – doar el va trăi în veșnicie.

Să fim recunoscători pentru viață, chiar dacă nu ne place întotdeauna – este unicul cadou primit o singură dată.

Să împărțim bunătate, iertare și dragoste – doar acestea hrănesc și cresc sufletul; pe al nostru și pe al celor din jur.

Aducem sincere mul-țu-miri familiei care a ajutat aceste persoane în vârstă care, deși au toate cele necesare, au mai primit o pomană zicând mulțumesc acelor binefăcători pe care nu-i cunosc, astfel îndeplinindu-se porunca Evangheliei „Tu, însă, când faci milostenie, să nu ştie stânga ta ce face dreapta ta, ca milostenia ta să fie într-ascuns şi Tatăl tău, Care vede în ascuns, îţi va răsplăti ţie.(Mt.  6,3-4)”. Cel ce face, lui își face, și cel ce dă, lui își dă.

În imagini:secvențe de la sărbătoarea Sfântului Nicolae la Biserica Adormirea Maicii Domnului din Movila.

Fotografii
de Vasile BÂCU

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s