Tinerii din Berestea i-au adus un omagiu marelui poet Grigore Vieru

Promotor al dragostei de limbă, de mamă și de plai. Sunt cuvintele care îl caracterizează în totalitate pe marele poet basarabean Grigore Vieru, care la 14 februarie a.c. ar fi împlinit 87 de ani.

Un omagiu i-a fost adus poetului iubitor de neam și în frumoasa localitate Berestea din regiunea Cernăuți, unde în incinta bibliotecii a fost organizat un eveniment de comemorare.

Organizată de frații Alexandru și Andrei Cociurca, ambii membri ai Societății culturale „Valea Prutului”, manifestarea s-a bucurat de participarea tinerilor din localitate.

În cadrul acestui eveniment tinerii au declamat cu dragoste poeziile lui Grigore Vieru despre copilărie, limbă, neam, mamă.

„Trebuie să păstrăm mereu în inimă și în suflet valorile neamului nostru, să știm că avem persoane care ne reprezintă neamul și că suntem un popor frumos, puternic, cu persoane remarcabile. Să ne amintim măcar o dată pe an de ei”, a spus Alexandru Cociurca, subliniind că asemenea evenimente sunt de o importanță majoră pentru păstrarea patrimoniului cultural și a valorilor naționale.

Grigore Vieru a trăit mereu în limba română. Chiar dacă poetul s-a stins din viaţă în anul 2009, versurile sale continuă să reprezinte un îndemn de a ne iubi pământul natal, casa părintească și chipul mamei.

Sergiu BARBUȚA

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s