A văzut lumina tiparului cartea „Istoria comunității rurale Costiceni” 

Comuna Costiceni din regiunea Cernăuți, o frumoasă localitate de pe Valea Prutului, este cunoscută în întreaga țară și în lume prin personalitățile sale remarcabile care s-au născut și au crescut în această pitorească vatră românească, dar și prin istoria acestui sat atins de valul depor tărilor și înstrăinării de neam. 

O monografie bilingvă despre trecutul și prezentul acestui sat, despre oamenii săi minunați, locurile p line d e i storie ș i a mintirile d in vreme de restriște a văzut recent lumina tiparului la Editura „Tehnodruk” din Cernăuți. Lucrarea „Istoria comunității rurale (comuna) Costiceni. Din moși-strămoși și până în prezent ” poar tă semnătura istoricului Andrei V. Nicorici, profesor la Universitatea Națională Tehnică „Institutul Politehnic din Harkov” filiala Cernăuți, originar din Costiceni, și a văzut lumina tiparului grație susținerii financiare din par tea consătenilor Vladimir și Vasile Dogolici, Vadim Captari, Nina Nicorici ș i Galina Codița. 

Printre coautorii acestei importante monografii (466 pagini) se numără Valentina Pâslari (absolventă a Facultății de Filologie a Universității de Stat din Chișinău, originară din Costiceni) și Sergiu Barbuța ( jurnalist, președintele Societății culturale „Valea Prutului” din regiunea Cernăuți). 

Monografia comunei Costiceni, atestate documentar la 17 februarie 1581, c uprinde 13 c apitole, text scris, documente istorice, dar și fo tografii, toate încercând să aducă cât mai multe informații referitoare la istoria așezărilor componente ale comunei – Costiceni, Dumeni și Pol-Vancicăuți, eroii acesteia, aspecte referitoare la demografia și economia sa, viața de zi cu zi a localnicilor, personalitățile acesteia și neamurile costicenene reprezentative. 

Cartea este o ediţie bilingvă ucraineano-română. 

Felicităm autorii pentru truda lor, în întocmirea și editarea acestei monografii a comunei Costiceni. 

Alexandru COCIURCA, 

student la Colegiul Pedagogic din Cernăuți 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s