Medici kieveni au consultat pacienți la Herța

 ÎN DATA de 23 mai 2022, în baza ÎCN „Spitalului Orășenesc Herța”, cu sprijinul directorului Eduard Kaluțki și al directorului Centrului de Ajutor Sanitar Primar, Angela Ursachi, ambele instituții se află în cadrul Consiliului Local Herța, a fost efectuată o primire de ambulatoriu a pacienților cu patologie cardiovasculară.

În ajun medicii de familie care activează în instituție au informat pacienții despre primirea cardiologilor din capitala țării noastre. O echipă de specialiști de la Instituția de Stat Institutul Național de Chirurgie Cardiovasculară ce poartă numele lui N. Amosov din care au făcut parte Andrei Perepeliuk, chirurg cardiac, medic de cea mai înaltă categorie și Ina Halaturnâk, candidat în științe medicale, expert-șef în ecografie al Administrației Regionale de Stat au consultat gratuit copiii și adulții care s-au adresat după ajutor.

Scopul acestor consultații este de a clarifica diagnosticele, de a ajusta programările și, dacă este necesar, de a continua tratamentul. Pacienții au fost invitați să fie examinați de boli cardiace congenitale, boli coronariene, angină pectorală, patologia valvelor aortice, mitrale și tricuspulare, insuficiență cardiacă și patologie miocardică.

Medicii herțeni și pacienții exprimă sinceră recunoștință pentru organizarea și sprijinul domnilor Oleg Ciornâi șeful Direcției de ocrotire a sănătății din cadrul Administrației Militare Regionale Cernăuți, academicianului Vasyl Lazorâșâneț, directorul Institutului „N.Amosov”. Sperăm că pacienții din Ținutul Herța vor mai avea asemenea întâlniri cu medici renumiți din capitala Ucrainei. 

(Cor. nostru)

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s