„Cum e posibilă copilăria pe timp de război: drepturile copiilor în condițiile agresiunii armate a Federației Ruse”

 Sub acest generic, ieri, când întreaga omenire a marcat Ziua internațională a ocrotirii copiilor, la sediul Societății pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina „Mihai Eminescu” din Cernăuți s-a desfășurat o conferință internațională, având ca organizatori Organizația obștească „Centrul de narative politice ale democrației”, Fondul de binefacere „Resurse și inițiative obștești” și Consulatul General al României la Cernăuți. 

Participanții la conferință, copii, parlamentari, funcționari publici, lucrători în sfera bugetară, lideri ai organizațiilor obștești, analiști din Ucraina, Republica Moldova și România, au prezentat momentele complicate și tragice prin care trec copiii Ucrainei în perioada războiului, demonstrând exemple de o adevărată solidaritate umană ce au loc atât în țara noastră și în Europa.

Participanții au fost salutați în sală și online de către Serghei Hacman, vice-președintele Fondului de binefacere „Resurse și inițiative obștești”, director adjunct al Centrului regional Cernăuți de perfecționare a funcționarilor publici, doctor în istorie, care a fost și în dubla calitate de moderator și translator, Liudmyla Marcenko, deputat în Rada Supremă a Ucrainei, Mykola Myroslv Petrețki, deputat în Parlamentul României, Liliana Grosu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Dan Nicolae Constantin, ministru consilier la Consulatul General al României la Cernăuți ș. a.

Pline de emoții au fost lucrările copiilor prezentate sub îndrumarea doamnei Elena Dyka, director adjunct al Micii Academii Bucovinene a Tineretului Școlar.

Un moment aparte a fost lansarea cărții pentru copii „Gogoașa. Poveste contemporană din Harkiv” , semnată de Natalia Kukonina și Raisa Reazanova.

Vasile BÂCU

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s