Apărătorul țării, Andrei Stiopenco,  petrecut în ultimul său drum la Culiceni

La 25 iunie a.c.,  locuitorii satului Culiceni l-au petrecut în ultimul drum pe consăteanul lor, Eroul Andrei Stiopenco, care şi-a pierdut viaţa în regiunea Lugansk, luptând pentru apărarea Ucrainei. De la intrarea în sat a fost întâlnit de un coridor viu de oameni, cu flori şi candele aprinse, ultima cărare spre casa părintească era aşternută cu petale de flori, iar lângă casă cu lacrimi în ochi îl aştepta pentru ultima dată familia lui…

Niciodată în viaţă nu m-am gândit că sufletul poate să doară atât de mult! Cred că după ziua de astăzi nimeni nu va mai putea trăi viaţa ca înainte, pentru că răcnetul mamei şi a surorilor va răsuna mult timp pe drumurile satului nostru.  După cum a accentuat starostele  Gheorghe Gologan, „evenimentele care păreau un trecut istoric îndepărtat, se întâmplă  în  momentul de faţă şi au luat viaţa la unul dintre noi. Este foarte greu, fiindcă noi nu suntem doar consăteni, cu toţii suntem martori cum dintr-un copil care a păşit pentru prima dată pe iarba din ograda aceasta, a crescut un bărbat, apărător  al țării… şi acum îl petrecem pentru ultima oară”.

El pentru totdeauna va rămâne în memoria noastră – o persoană cu suflet bun şi luminos, băiatul cu ochi albaştri, care şi-a jertfit viaţa pentru libertatea noastră! Să-l primească Dumnezeu în Împărăţia Sa!

Tatiana  GHEORGHIU

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s