Îngrijiri paliative – la Spitalul din Noua Suliță

Spitalul din Noua Suliță a semnat un acord cu Serviciul Naţional de Sănătate al Ucrainei, conform căruia poate acorda îngrijiri paliative persoanelor care suferă de boli grave. În secțiile terapeutice și chirurgicale ale instituției – unde se creează și unde continuă să se creeze condiții pentru șederea confortabilă a pacienților. Secții-boxe cu toate facilitățile, cabine de duș, mobilier medical modern confortabil etc. Toate acestea sunt pentru cei care au nevoie de îngrijiri medicale și îngrijiri la domiciliu.

Să înțelegem ce este îngrijirea paliativă și ce implică. Este nevoie de îngrijiri paliative profesionale pentru pacient și cei dragi atunci când medicii, prin forma stabilită, au calificat patologia existentă ca fiind ireversibilă cu ritm rapid. Acestea pot fi diverse boli ale organelor și sistemelor, inclusiv genetice. Îngrijirea paliativă este furnizată cel mai frecvent pacienților cu cancer, cu patologie în stadiul patru care nu fac obiectul unui tratament eficient ulterior.

Îngrijirea paliativă este cuprinzătoare, îngrijirea pacienților non-stop, care include aspecte fiziologice și psihologice. Procesul de reabilitare implică: asigurarea unei cazări confortabile, eliminarea sindromului durerii, asistență 24/7 în satisfacerea necesităţilor fiziologice și psihologice ale pacientului.

Dacă o persoană apropiată are nevoie de ajutor paliativ, aveți încredere în specialiștii Spitalului din Noua Suliță.

Pot beneficia gratuit de îngrijire paliativă staționară în următoarele cazuri:

– la îndrumarea medicului cu care se face declarația;

– la îndrumarea medicului curant;

– la îndrumarea unui medic de serviciu paliativ mobil;

– la transferul de la o altă instituție sau unitate clinică.

Există și un asemenea tip de ajutor – îngrijirea paliativă la domiciliu, asigurat de o echipă calificată, care a inclus specialiști pricepuți: Andriy Rudko și Vladimir Barateli. O echipă paliativă mobilă este pregătită să viziteze pacienții acasă și să ofere aproape aceleași servicii ca și îngrijirea pacienților. Exceptând, desigur, cei pentru care trebuie să fii direct în spital.

Preluat de pe pagina de Facebook: Ana VACARCIUC („Cuvântul Adevărului”)

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s