Horbovenii au fost „La Fântâna Dorului”

În perioada 15-18 septembrie  a. c., Ansamblul de dansuri „Mugurelul” (conducător artistic Iulia Ciobanu) al Casei de Cultură Horbova s-a aflat la Festivalul internațional de Folclor pentru românii de pretutindeni  „La Fântâna Dorului” – capitala românilor de pretutindeni în orașul Șimleul Silvaniei, România, la invitația profesorului Gavril Neagă.

 Alături de Ansamblul de dansuri „Mugurelul” din regiunea Cernăuți, Ucraina, a evoluat Formația vocal-folclorică „Perla” cu toți membrii activi ai Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Românești din regiunea Cernăuţi, Ansamblul de dansuri „Mugurelul” din satul Pătrăuții de Sus, cât și Ansamblul folcloric  de copii  „Apșița” din satul Apșa de Jos  din comuna Slatina, regiunea Transcarpatică, Ucraina, care au prezentat un program artistic cu cântece din  Maramureșul istoric. Din toate zonele României au fost prezentate colective artistice de folclor.

În afară de cele două spectacole prezentate în Casa de cultură locală și parada costumelor populare, toți artiștii participanți la  festival din Ucraina, în număr de circa 100 persoane, au vizitat frumoasa Mănăstire  a Sfintei Cruci Bic  din Șimleul Silvaniei.

Împreună cu Maria Buzduga, conducătoarea artistică a Casei de Cultură Horbova, lucrătoare emerită a culturii din Ucraina, au fost și însoțitorii: Nadia Roman, Alla Zgârcea și Svetlana Andrieș.

Aducem sincere mulțumiri domnului primar al Comunităţii Teritoriale Ostrița, Vasile Țurcan, starostelui  satului Horbova, Sorina Palamariu, și specialistului  în domeniul  Culturii, Gretta Spataru, pentru alocarea transportului și organizarea plecării la festival.

Elena JECHIL

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s