Un frumos cadou pentru Biblioteca pătrăuceană

Zilele acestea, Biblioteca satului Pătrăuții de Jos s-a îmbogățit cu un lot de cărți interesante și necesare. Savantul bucovinean Ilie Popescu, originar din acest sat, Cetățean de Onoare al localității de baștină, a sosit la biblioteca satului natal cu mai multe cărți. Domnia sa demult avea intenția să dăruiască bibliotecii, care de atâtea ori l-a găzduit, i-a organizat atâtea întâlniri și prezentări de carte, mai multe cărți din bogata sa bibliotecă.

Domnia sa a venit însoțit de fratele său mai mic, Costică Grijincu-Popescu, și de bunul prieten al românilor nord-bucovineni, Dan Ursachi din Vicovu de Sus, care a avut și rolul de șofer.

La Biblioteca pătrăuceană au fost așteptați cu multă plăcere de către bibliotecara-șefă a acestei  instituții culturale, doamna Maria Ștefureac, directoarea Căminului cultural, Larisa Chedic, și subsemnata.

Printre cărțile aduse este literatură clasică română, universală, cărți de istorie, cultură, beletristică…

Îi mulțumim frumos pentru acest gest nobil și ne bucurăm că biblioteca noastră s-a îmbogățit  cu literatură de valoare.

Bineînțeles, că sunt cărți și de ale domniei sale, care vor fi o parte înmânate unor oameni de suflet, iar celelalte vor rămânea în fondul bibliotecii.

Pentru dl Dan Ursachi am făcut și o excursie în biblioteca noastră, povestindu-i despre istoria ei, măsurile, care, până la pandemie, erau destul de numeroase și interesante, despre cărțile și oamenii acestui sat.

După vizita la bibliotecă, dl Dan Ursachi împreună cu frații Popescu-Grijincu au plecat într-o scurtă vizită la sora celor doi, săteanca noastră, nonagenara Aurora Opaeț, unica persoană rămasă în viață dintre cei deportați și reabilitați dintre pătrăucenii noștri. Ei au venit cu cadouri pentru doamna Aurora.

Domnului Dan i-a plăcut întâlnirea cu ea, au povestit despre multe, s-au fotografiat împreună.

Pe urmă au vizitat și alte locuri frumoase din Pătrăuții de Jos, printre care și monumentul Sfântului Papă, Ioan Paul al II-lea, aflat în curtea Bisericii catolice din localitate. Domnia sa a fotografiat câteva case vechi, clădiri administrative, locuri pitorești…

Îl mai așteptăm cu plăcere, mai ales că sunt multe locuri frumoase de vizitat aici în zona noastră și, desigur, oameni cu care ar vrea să stea de vorbă.

Curând vom face o prezentare a noii cărți a domnului Ilie Popescu la biblioteca noastră, într-un cerc restrâns, ținând cont de situația în care ne aflăm.

Deocamdată le mulțumim frumos la toți și le dorim pace și sănătate!

Eleonora SCHIPOR, profesoară, membră a Uniunii bibliotecarilor bucovineni

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s