Ținutul Herța și-a luat rămas bun  de la apărătorul Ucrainei, Toader Andrieș

Odată cu începutul invaziei Rusiei în Ucraina, militarul în vârstă de 43 de ani a fost unul dintre primii care au plecat să-și apere Patria. Luptătorul și-a făcut serviciul în unitatea militară A0284 în grad de soldat. Despre moartea ostașului ce a avut loc la 18 decembrie, într-o luptă împotriva armatei ruse, s-a aflat pe 20 decembrie.

„Fiu curajos al Ținutuluii Herța, care avea deja experiență de luptă în alte țări, odată cu începutul  agresiunii militare pe scară largă, a fost unul dintre primii care s-au alăturat Forțelor Armate ale Ucrainei și a apărat țara noastră de invadatorii ruși până la ultima suflare. La momentul decesului său, avea 43 de ani”, – se menționează în comunicatul Consiliului Local Herța.

La 22 decembrie, militarul căzut la nobila datorie a fost adus în orașul său natal, Herța. Lumea a întâmpinat cortegiul funerar în genunchi, cu flori și lumânări aprinse .Herțenii și-au luat rămas bun de la Erou pe 23 decembrie, la Biserica Sf. Spiridon, iar mai târziu a fost înmormântat în cimitirul orașului.

În timpul ceremoniei de înmormântare, șeful Secției nr. 5 din cadrul Centrului Teritorial de Completare și Susținere Socială Cernăuți, locotenent-colonelul Serghei Melnyk, a înmânat familiei eroului o diplomă de onoare și memorie din partea președintelui Ucrainei, Volodymyr Zelenski.

„Această scrisoare memorabilă este prezentată în semn de profundă recunoștință pentru serviciul de sacrificiu în cadrul  Forțelor Armate ale Ucrainei al soldatului unității militare A0284, Toader Andrieș. În calitate de Comandant Suprem al Forțelor Armate ale Ucrainei, mă închin în fața curajului, rezistenței și patriotismului ostașului „ – a menționat  Serghei Melnyk.

Trebuie remarcat faptul că, pe lângă rudele și camarazii apărătorului, mulți compatrioți au venit să-l conducă în ultimuțl său drum.

Victoria VOLUȚA

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s