EROII NE APĂRĂ DIN CERURI

De la publicarea numărului anterior al ziarului, din cauza războiului cu dușmanii ruși, regiunea Cernăuți a pierdut încă șaisprezece dintre fiii săi. În total, până la data de 22 februarie 2023, de la începutul ostilităților active. 424 de locuitori ai regiunii  au fost uciși 

Oleksandr OSYPCIUK, în vârstă de 38 de ani, locuitor al satului Zelenyi Hai, comunitatea Noua Suliță. A murit pe 11 februarie în timp ce efectua o misiune de luptă. A fost înmormântat în satul natal.

Viktor ATAMANIUK, locuitor al satului Ivanivți, raionul Nistru. Osatș al unității militare A4007, a murit în timpul apărării Ucrainei și a integrității sale teritoriale. Înmormântarea eroului a avut loc în satul natal.

Volodymyr BABCIUK, originar din satul Zveniacyn, Zastavna. Ostaș al unității militare A4007, a murit pe 16 februarie, apărând libertatea și independența Ucrainei. 

Oleksandr LIZIN, cernăuțean. Sergent al unității militare A0281. A murit în luptele din estul Ucrainei. A fost înmormântat pe Aleea Slavei a Cimitirului Central Cernăuți.

Ivan MACIUȘAK, locuitor al satului Stavceany, inginer energetician. În perioada 2017-2020, a activat pe bază de  contract.  După o invazia rusă la scară largă a țării noastre, el a mers pe front fără ezitare. Ostașul  în vârstă de 44 de ani a fost ucis în luptele pentru Bahmut. 

Serhiy CEBAN, e originar din satul Dnistrivka, Kelmenți. A murit în timpul apărării Ucrainei și a integrității ei teritoriale în zona ostilităților. 

Vasyl KARLIYCIUK, născut în 2001, din satul Staryi Vovcineț, Hlyboca. Sergent inferior, ostaș al unității militare A4010, a fost ucis pe 10 februarie în timpul unei misiuni de luptă în apropiere de așezarea Ivanovo, regiunea Donețk.

Mykola IAREMCIUK, sportiv în vârstă de 22 de ani, medaliat cu argint la Campionatul de juniori al Ucrainei-2016, candidat la master în sport, student la Universitatea Națională a Ucrainei. s-a oferit voluntar pe front, a luptat în Brigada 80 Asalt Aerian, a murit lângă Kramatorsk. 

Oleg MANKEVICI, în vârstă de 51 de ani, originar din Ojevo, Secureni, înrolat în Garda Națională, comandantul plutonului 2 al companiei a 3-a a batalionului 2 operațional, a fost ucis pe 16 februarie în timpul unui atac cu tancuri asupra pozițiilor de către inamic.

Ivan MAKOVIYCIUK, născut în 1968, în Vijnița. Chiar înainte de invazia la scară largă a Rusiei,  s-a alăturat în mod voluntar în rândurile Apărării Teritoriale. Pe 27 februarie 2022, el a plecat să apere Ucraina. Sergentul inferior a fost ucis pe 19 februarie 2023, în timp ce efectua o misiune de luptă în satul Nevske, regiunea Lugansk. 

Ihor TODYRENCIUK, în vârstă de 40 de ani, provine din satul Cuciurul Mare, raionul Cernăuți. În grad de  sergent inferior,  a luptat cu ocupanții ruși din 2014. A murit pe 16 februarie, în apropierea așezării Rozdolivka, regiunea Donețk. 

Constantin PALAMARIUK, în vârstă de 31 de ani, locuitor al orășelului Berehomet, soldat al unității A7186, a fost ucis pe 18 februarie, în timpul unei misiuni de luptă în districtul Nevsky Svatovsky din regiunea Lugansk.

Iaroslav GORBAȘEVSKI, originar din Stavceany. Ostaș al unității militare A3029, a murit apărând independența și integritatea Ucrainei.  Eroul a fost înmormântat în satul natal.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s