Drumul Cruciila Movila Herței

Al patrulea an consecutiv, din inițiativa și binecuvântarea preotului paroh, Igor Andronachi, în Parohia Movila se organizează un mic Drum al Crucii. Astfel că și anul acesta, la data de 18 martie 2023, când Sfânta Biserică Ortodoxă se află la sâmbăta a treia din Postul Mare și sâmbăta dinaintea duminicii Sfintei Cruci, după oficierea Sfintei Liturghii, a început Drumul Crucii, format din circa 4 kilometri pe jos.

Această idee a venit în Postul cel Mare al anului 2020 când tot pământul a ajuns într-o stare gravă din cauza pandemiei COVID-19. Acest Drum al Crucii reprezintă un strigăt de durere al nostru, al tuturor, ca Dumnezeu să ne audă și să se milostivească spre noi.

Anul acesta pământul nostru și Țara noastră se află într-o stare cu totul deosebită, din cauza războiului care a venit pe neașteptate peste pământul nostru. De aceea, acum este nevoie de și mai multă Rugăciune și de Post. Datoria noastră este de a ne ruga pentru sănătatea celor care luptă pentru apărarea pământului și neamului. Ne rugăm să vină Pace pe pământ. Ne rugăm și pentru odihna celor ce și-au dat viața pentru apărarea pământului. Toți avem aceeași dorință unică – să vină Pace pe pământ.

Luând fonarurile, crucile, Sfânta Cruce, împodobite cu flori special pentru duminica respectivă, steagurile și icoanele vechi care se păstrează în Sfântul Altar, am pornit de la Biserica Adormirea Maicii Domnului până la Biserica cu hramul Sfântul Ștefan cel Mare. Pe drum am făcut câteva opriri unde am citit rugăciuni pentru încetarea războiului, pentru pace în țara noastră Ucraina și în toată lumea, mergând pe ulițe și stropind drumul cu Sfânta Agheasmă și tămâind cu tămâie. Apoi de la Biserica Sfântul Ștefan am pornit pe alt drum spre Biserica Adormirea Maicii Domnului, unde ajungând am mulțumit lui Dumnezeu pentru puterea de a merge pe jos și pentru timpul prielnic de a săvârși acest Drum al Crucii.

Mulțumim, Doamne, pentru puținul pe care Mi-L Dai, care, de fapt, este atât de mult!!!

Preot Igor ANDRONACHI, parohul Bisericii
din Movila Herței

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s