În regiunea Cernăuți a ajuns un nou transport de ajutoare umanitare din partea Asociației „Rădăuțiul Civic”

Un nou transport umanitar alcătuit din alimente, saltele și generatoare a ajuns sâmbătă, 22 aprilie, în comunitățile din regiunea Cernăuți. Este vorba despre 24 de saltele, 100 de cutii cu alimente și 2 generatoare de energie electrică.

Ajutoarele au fost colectate cu sprijinul Asociației „Ră-dăuțiul Civic” prin „Fondul de Solidaritate” și cu ajutorul Fundației CARE International, conform BucPress.

Ajutoarele sunt distribuite în regiunea Cernăuți de către Societatea Bibliotecarilor Bucovineni în comunitățile și centrele care găzduiesc în continuare refugiați veniți din zona de război.

Reprezentanții asociației au fost primiți de Consulul General al României la Cernăuţi, Irina Loredana Stănculescu. Cu această ocazie au fost discutate și viitoarele proiecte comune în domeniul cultural și umanitar.

Duminică, 23 aprilie, Aso-ciația „Rădăuțiul Civic” a trimis un nou transport de medicamente la Spitalul regional din Ivano-Frankivsk.

Asociația „Rădăuțiul civic” a fost activă în efortul umanitar încă din primele zile ale războiului, trimițând până în prezent peste 200 de transporturi umanitare (peste 1300 de tone de ajutoare) în Ucraina.

Sergiu BARBUȚA

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s